$

Pénzkeresés Interneten

---

Mind a 3 lehetőség akkor termel sok bevételt, ha a weblapot sokan látogatják. Ez a munka nagyobbik része a kettő közül, hogy a weblapot fel kell futtatni, be kell járatni, népszerűsíteni kell. A weblap népszerűsítésére meg vannak a módszerek, ezekről is írok majd részletesen.

A másik része a munkának a weblap létrehozása, megfogalmazása, felépítése. A weblap létrehozása manapság nem igényel szaktudást, nem nehezebb mint egy blogot írni, egy szövegszerkesztői alapismeret elegendő, ráadásul a weblap kinézete sokkal szabadabban szerkeszthető mint a blogé. Saját ízlésednek megfelelően 1-2 nap alatt meg lehet alkotni a lapot, amire szintén meg vannak a módszerek, erről is írok majd részletesebben.

A népszerűsítés ami hosszabb művelet, körülbelül 3-6 hónap mire elfogadható szintet el lehet érni. Ezalatt a kb. 6 hónap alatt a webalapod folyamatosan termeli a pénzt, egyre többet és többet, akkor is amikor a SZÁMÍTÓGÉPED BE SE KAPCSOLOD. Nagyjából egy év alatt el lehet érni az anyagi függetlenséget, ami annyit jelent, hogy minden hónapban annyi bevételt termel a lap, ami fedezi a kiadásokat pl. lakás törlesztést, autó törlesztést, élelmiszereket, ruházkodást, utazásokat stb.

Mivel a weblap fogja a pénzedet keresni, érdemes megfontolni, hogy a weblapot hol és hogyan szerzed be. Ahhoz, hogy a weblap az év minden percében kereshesse a pénzt, arra van szükség, hogy az év minden percében elérhető legyen. Ehhez egy számítógépnek folyamatosan mennie kell. Gondolom nem akarod menetni a géped éjjel nappal. Erre a célra jöttek létre a TÁRHELY SZOLGÁLTATÓK. Ők arra szakosodtak, hogy szervereket, számítógép farmokat üzemeltetnek napi 24 órában, hogy a weblapod mindig elérhető legyen.

$$$

Minden weblaphoz tartozik egy DOMAIN NÉV, ami alapján meg lehet találni a neten (nem lehet két egyforma). Például:

és így tovább. A teljes értékű domain név ismertető jegye, hogy 3 részből áll.

www.bovebben.hu

A nem teljes értékű domain név ismertetője, hogy 4 részből áll.

és így tovább, ahol az atw, a freeweb és a többi, a tárhely szolgáltató neve.

Mi a különbség a teljes értékű és a nem teljes értékű domain név között? Pénzkeresés szempontjából a teljes értékű domain névvel többet lehet keresni, mert a teljes értékű domain névvel rendelkező weblapot jobban lehet népszerűsíteni, ami (mint már mondottam) több pénzel jár, ugyanis a már említett weblap népszerűsítés folyamán sok esetben csak a 3 részes neveket engedik használni a 4 részes neveket nem.

$$$

Hogy a weblapot meg lehessen alkotni szaktudás nélkül, szükséged lesz egy nagyon egyszerű WEBLAPSZERKESZTŐ programra. Ezt legtöbb esetben a tárhely szolgáltatók biztosítják de nem mindig. A weblapszerkesztő programok segítségével létrehozhatsz úgy weblapot, hogy nem kell programnyelveket, HTML kódokat ismerned (én sem tanultam sosem, mégis tudtam csinálni). Igazából több száz sablonból választhatsz és csak fel kell töltened tartalommal, mondanivalóval.

Ez a három alkotórész kell ahhoz, hogy a kezdők is tudjanak weblapot üzemeltetni:

Ezt a három dolgot érdemes hatékonyan megszerezni.

Ha még mindig érdekel a dolog lapozz tovább!

---