$

Pénzkeresés Interneten

---

A teljes értékű domain neveket regisztráltatni kell valakinek a nevére. Ugyanis a 3 részből álló teljes értékű domain neveket CSAK pénzért lehet venni a domain szolgáltatóknál. Ez az azért van így mert a 3 részből álló teljes értékű domain név az egy cím, egy magán birodalom az interneten. Mondok egy hasonlatot hogy érthető legyen:

Úgy képzeld el mintha az interneten minden 3 részből álló teljes értékű domain név egy családi ház lenne. Amikor regisztrálsz egy ilyen domain nevet akkor lényegében egy házat veszel az interneten ami csak a tied, és azt csinálsz vele amit akarsz. A már említett 4 részből álló NEM teljes értékű domain név pedig csak olyan mint egy szoba a házban, az a ház nem a tied csak egy szobát bérelsz benne.

Bárhol a világon, akinek 3 részből álló teljes értékű domain neve van, az mind fizet érte, hogy az övé lehessen(én is és édesanyám is fizetünk érte). Az ilyen 3 részes neveket csak törvényesen lehet forgalmazni, mert az illetékes szerveknek, képesnek kell lenniük nyomon követni az internetet is. Ez hasonlít a mobilok SIM kártyájára, amit szintén csak pénzért vehetsz meg, mert ott is minden SIM kártyához tartozik egy szám, egy azonosító, mint ahogy a neten is a saját birodalmadhoz, csak a neten nem SIM-et veszel hanem csak az azonosítót( domain ). Akiknek saját birodalma van a neten, azok veszik komolyan az internetet.

Egy-egy ilyen domain regisztrálása természetesen nem kerül annyiba mint egy valódi ház. Körülbelül egy csésze kávé ára naponta, azaz havi 2-3 ezer forintból meg lehet venni egy ilyen nevet. A különbség még a 3 és 4 részes nevek között, hogy a 4 részes neveket adó szolgáltatók neveit nem csak nehezebb ismerté tenni, de ráadásul még sok esetben a szolgáltatás is akadozik, amely idő alatt a bevétel is kiesik. Plusz tele vannak reklámokkal amiknek a bevételét nem te kapod meg. A saját domainodra te rakhatsz reklámokat és a bevétel is a tied.

$$$

Az internetes pénzkereséshez a legjobb választás a Hostgator. Ők minden hozzávalót a rendelkezésedre bocsájtanak, domain nevet, tárhelyet, weblapszerkesztőt, és nem kell mind a háromért külön fizetned, mert beszerezhető mindhárom külön külön is, természetesen úgy több pénzért. Ráadásul még pénzkeresési lehetőséget is adnak partnerprogram keretében.

A domain szolgáltatók többsége amerikai ami nem meglepő hiszen magának az internetnek a nyelve sem magyar, és mind árban mind szolgáltatásban kedvezőbbek az itthoniaknál.

Az internetes visszaélések elkerülése végett, megosztom veled a biztonságos utalások módját. A netes fizetések és pénzfelvételek legbiztonságosabb módja az e-bankok használata. A paypal nevű bankot ajánlom, mert mindenhol elfogadják. Én is és édesanyám is ezt használjuk. A biztonsága legendás, garanciát vállal a pénz eltűnésére vagyis megtéríti a károd ha idegenkezűség volt a dologban. Ráadásul éppen édesanyámmal esett meg, hogy a weblap szolgáltató azért nem tudta levonni a havi összeget mert a paypal megakadályozta a tranzakciót és külön emailban kellett közölni velük, hogy azt a levonást megcsinálhatja a szolgáltató.

Az e-bankok menüben több infót is találsz, ahol megtudhatod azt is, hogy az interneten biztonságosabban fizethetsz bankkártyával, mint egy benzinkúton vagy egy bevásárló centrumban.

Mielőtt megrendeled a Hostgator szolgáltatását, gondold át milyen domain nevet választasz a weblapodnak, mert ez csak körülményesen változtatható meg. Itt a domain menüpont alatt ellenőrizheted, hogy szabad vagy foglalt-e a név amit szeretnél!

A szolgáltatás megrendelésekor a Hostgator kérni fog valamilyen fizetési adatot. 2 féle képen tudsz fizetni, bankkártya vagy paypal.

$$$

Ha készen állsz, a regisztrációs gombra kattintva már választhatsz is a csomagok között, és már indulhat is a pénzkeresés, melyhez egy webirodát is kapsz.

---